Gevelrenovatie met gevelbekleding

Gevelrenovatie

Energieprijzen schieten de lucht in en het wordt er niet beter op. U kunt bijvoorbeeld de thermostaat lager draaien en een extra trui aantrekken als het koud is… En uw airco uitzetten en in uw ondergoed zitten puffen als het warm is… of u kunt uw huis isoleren! Hiermee verbruikt u beduidend minder tijdens de winter! En wat veel mensen vergeten is dat het ook koeler blijft (mits verluchting) tijdens de zomer! Uw airco moet, mits gebruik van zonwering bij grote raampartijen, minder hard draaien om de ruimte koel te houden! Bereken hier uw renovatiepremie!

Bereken hier uw besparing!

Mijn gevel laten renoveren… Met de juiste gevelbekleding kunnen wij eender welk type gebouw een unieke en stijlvolle uitstraling geven, bij nieuwbouw of gevelrenovatie. Bij de keuze van materialen gaan we samen natuurlijk niet alleen naar het esthetische. Ook onderhoud, isolatiemogelijkheden en vooral de prijs zal een grote invloed hebben op de keuze. Op deze pagina willen wij u graag informeren over de verschillende mogelijkheden bij GMT gevelbekleding en daken! Verken zeker ook onze overige pagina’s! Zo krijgt u een stevige basiskennis van de gebruikte materialen en een beter inzicht op de werkwijze. Wilt u meer weten of wilt u een vrijblijvend offerte? Twijfel dan niet om ons te contacteren! Onze adviseurs helpen u graag verder!!!

Crepi en spuitkurk, gevelbekleding gevelrenovatie.

crepi

Door uw gevel te bekleden met crepi of spuitkurk zorgt meteen voor een nieuw uitzicht van uw woning. Er bestaan twee soorten gevelbepleisteringen: minerale en kunstharspleister. Deze zijn beschikbaar in vlakke of ruwe structuren en verschillende kleuren. Voor kunsthars of crepiworden de muren eerst uitgevlakt alvorens de bekleding. Spuitkurk daarentegen kan ook rechtstreeks tegen de bestaande gevel. 

Steenstrips als gevelbekleding

gevelrenovatie

Steenstrips hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dit zijn 2 cm dikke zichtzijdes van originele gevelstenen en hebben dezelfde technische eigenschappen als gevelstenen. Dit laat ons toe om een knap resultaat neer te zetten én ook verkleinen wij zo de ecologische voetafdruk van een bouwproject.

Steenstrips zijn bovendien licht van gewicht en zijn te verwerken met isolatiesystemen. Het bekleden van gevels met gezaagde steenstrips vormt een duurzaam en ecologisch alternatief voor het gebruik van traditionele bakstenen. Wij kunnen namelijk met hetzelfde aantal stenen een grotere oppervlakte afwerken en er is meer ruimte voor isolatie. Dit is al een slimme en slanke bouwtechnische keuze, maar het kan zelfs nog een stukje milieuvriendelijker!

mijn gevel renoveren

ECO baksteenstripsgaan een stap verder in efficiëntie dan de bestaande gezaagde steenstrips. Deze worden niet uit volle stenen verzaagd, maar rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er nog minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Met de nieuwe ECO steenstrips wint u drie keer; ecologisch, esthetisch en financieel. Ze bieden uw huis mogelijkheid voor een uitstekende isolatie en ze hebben het uitzicht van echte stenen!

Gevelsteen gevelbekleding

gevelrenovatie

Gevelstenen zijn en blijven een klassieker onder de gevelbekleding bij nieuwbouw. Ze zijn ontzettend sterk, vormvast en duurzaam. Maar door strengere isolatienormen wordt er sneller vervangen door steenstrips om zo plaats te winnen. U kan kiezen uit een grote waaier van kleuren en structuren. 

Gevel renoveren isolatiepremie

Isolerende soorten gevelbekleding

mijn gevel renoveren

Een goede gevelbekleding zorgt ook voor isolatie voor uw woning. Een goede gevelbekleding alleen is echter niet genoeg om uw woning mee te isoleren. Maak daarom van de gelegenheid gebruik en laat direct isolatie plaatsen samen met de bekleding.

Crepi kunnen wij trouwens rechtstreeks op het isolatiemateriaal aanbrengen. Ook steenstrips en spuitkurk bieden dit voordeel en kunnen direct op de isolatielaag gelijmd worden. Hout en PVC kunnen wij ook gebruiken als afwerking na isolatie!  Als u vrijblijvend een prijs op maat wenst te ontvangen voor het isoleren van uw gevel, kan u steeds bij één van onze adviseurs terecht!

Isolatie onder gevelbekleding

gevelrenovatie
Wanneer u gevelwerken wilt laten uitvoeren en u nog geen isolatie hebt, is het ten zeerste aan te raden om deze gelijktijdig te laten plaatsen. De buitenmuur langs buiten isoleren is de meest effectieve isolatiemethode! Eerst een laag isolatie achter de gevelbekleding.

gevelrenovetie

Kortom, langs buiten isoleren is veel interessanter dan langs binnen omdat u geen ruimte verliest in uw woning. Een andere mogelijkheid is om uw spouwmuur te isoleren. Maar aangezien de geringe dikte van spouw (5cm) is deze manier niet zo rendabel. Ook dit is eerder van toepassing wanneer het niet mogelijk is om de gevel langs buiten te isoleren.

Als u nog vragen heeft, contacteer ons gerust!

Gevel renoveren isolatiepremie

Nieuwe gevelbekleding

mijn gevel renoveren

Om een complete gevelrenovatie uit te voeren, kunnen wij ook een nieuwe gevelbekleding plaatsen. Dit gaat echter met grote werken gepaard. In vele gevallen moeten wij de oude gevelbekleding eerst verwijderen alvorens er een nieuwe kan geplaatst worden. 

Het is ook perfect mogelijk om verschillende materialen te combineren wanneer u uw gevel laat renoveren. Welk materiaal u gaat kiezen hangt af van uw persoonlijke voorkeur qua stijl en kleur maar ook vooral van uw budget. Daarom adviseren wij u graag over de meest voorkomende gevelbekledingen bij gevelrenovaties. Indien u een prijs op maat wenst te ontvangen, kan u steeds terecht één van onze adviseurs.

Gevel renoveren isolatiepremie

Impregneren na gevel renoveren

Na het renoveren van een gevel, is het aan te raden om de gevelbekleding te impregneren. Impregneren of hydrofoberen betekent dat wij de gevel waterdicht maken. Door een extra laag op de gevelsteen aan te brengen waardoor uw gevelsteen veel langer zal meegaan en vochtproblemen zal voorkomen. Na het plaatsen van steenstrips voorzien wij steeds een hydrofuge om uw investering de komende jaren te vrijwaren van vervuiling.

Ter info:

Uw gevel renoveren kan ook door reiniging van gevelbekleding!

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gevel te renoveren. Dit kan gaan van het herstellen van de voegen tot het vernieuwen van de gevelbekleding, maar ook een grondige gevelreiniging kan al wonderen verrichten. Maar het geeft enkel een esthetische meerwaarde…

Gevelreiniging

mijn gevel renoveren

Kleine vervuiling: In vele gevallen volstaat het om de buitengevel grondig te reinigen om uw huis een nieuwe look te geven. Bij een kleine vervuiling volstaat het om de gevel te stoom-reinigen. Hierbij wordt er verzadigde stoom met een hoge druk op de gevel gespoten. Door deze hoge druk zal het water stoom afgeven wat het vuil losmaakt. Wanneer stoom-reinigen niet voldoet, kunt u uw gevel laten nevelstralen door een gespecialiseerde firma. Hier wordt het vuil met een zachte druk van de gevel gespoten.

gevelrenovatie

Grote vervuiling: Wanneer u met hardnekkig vuil te maken hebt, zult u voor een gevelrenovatie, de gevelbekleding moeten zandstralen of chemisch reinigen door een gespecialiseerde firma. Deze technieken moeten goed overwogen worden want bij een foute toepassing kan het uw gevel beschadigen

Voor vragen kunt u ons vrijblijvend contacteren. Wij helpen u graag verder!

Gevel renoveren isolatiepremie

gevelrenovatie gevelrenovatie gevelrenovatie gevelrenovatie gevelrenovatie gevelrenovatie gevelrenovatie

Gevel renoveren isolatiepremie