
Kies voor crepi gevelbekleding en een isolatiepremie!
Crepi is een soort gevelbekleding (bereken hier uw isolatiepremie) dat zowel bij renovaties als bij nieuwbouwprojecten wordt toegepast. Deze sierpleister is in allerhande uitvoeringen beschikbaar waardoor het bij vrijwel elke bouwstijl past. De keuze uit verschillende korreldiktes en de diversiteit aan kleuren creëert dan ook vele mogelijkheden. De nogal egale en regelmatige structuur van het materiaal is dus zeker geschikt voor het afwerken van gevels! Wij bieden u een kwalitatieve uitvoering aan een betaalbare prijs!
Synthetische crepi
Crepi, ook siliconenpleister of kunstharspleister genoemd, heeft een egaler uitzicht dan minerale pleister. Deze soort dient eerder als afwerkingslaag dan als gevelbekleding op zich. Het wordt voornamelijk gebruikt als afwerking van Gevelisolatie > (isolatiepremie). Het is elastischer dan minerale pleister en zal daarom minder kans hebben op scheuren.
Onderhoud
Crepi wordt minder snel vuil dan minerale pleister maar is dan ook minder kleurvast. Vooral bij donkere kleuren. Daarom opteren wij voor een extra laag kleur! Dit vermindert vervuiling en verlengt de levensduur! Bij donkere kleuren opteren wij echter voor spuitkurk.
Voor- en nadelen van crepi gevelbekleding
+ Vochtbescherming: Crepi beschermt de gevel extra tegen vocht. De sierpleister die wij aanbrengen is waterafstotend en dampopen. Het binnenkomend vocht (bvb. regen) zal dus niet door de oude gevelbekleding worden geabsorbeerd. Crepi beschermt uw gevel dus tegen doorslaand vocht. Opgelet! Niet tegen opstijgend vocht! Indien er geen aangepast materiaal word gebruikt aan plinten, kunnen er zowel binnen als buiten vochtplekken ontstaan. Eveneens bij slechte afwatering van muur- en raamdorpels!
+ Energiebesparing: Het is zékér aangeraden om samen met de crepi, gevelisolatie, te laten plaatsen. Door uw gevel langs buiten te isoleren zal de EPC-waarde van uw woning stijgen en uiteraard uw energiefactuur dalen!
+ Diversiteit aan kleuren: Crepi is verkrijgbaar in vrijwel alle mogelijke kleuren. Laat uw creativiteit dus de vrije loop, er zijn namelijk geen grenzen.
+ Past bij elke bouwstijl: Doordat crepi als gevelbekleding (isolatiepremie) in alle mogelijke kleuren kan toegepast worden. En men kan kiezen voor een afwerking met een vlakke of ruwe structuur. Dus, past de gevelbepleistering bij vrijwel alle bouwstijlen.
Nadelen
– Moeilijke reiniging bij ruwe crepi: Afhankelijk van de weersinvloeden en de plaats van uw woning (vlak aan drukke straat of op het platteland), kan de crepi sneller vervuild worden. Het reinigen is niet heel eenvoudig omdat men bij een foutieve methode riskeert de pleister te beschadigen. Daarom is het aan te raden om hiervoor een professionele reinigingsfirma in te schakelen.
– Kleurverandering: Weersinvloeden kunnen de kleur van de crepi beïnvloeden. Donkere kleuren kunnen door de zon verbleken en mos-vorming kan plekken vormen.
– Insijpelend water: Vanaf het moment dat water achter de crepi komt, zal het vroeg of laat loskomen en afbrokkelen. Daarom besteden veel aandacht aan een correcte afwatering van dorpels, profielen, enz.
Isoleren met crepi
Gevelisolatie (EPS) en crepi (isolatiepremie) gaan hand in hand in de gevelbekleding. De isolatie zorgt voor een efficiëntere manier van verwarmen en de crepi voor de afwerking en biedt een extra beschermlaag tegen vocht. Door langs buiten te isoleren bekomt men de meest effectieve isolatiemethode. Maar hoe gaat u het laten afwerken? Dit kan natuurlijk met verschillende materialen, zoals steenstrips, hout, pvc, spuitkurk, maar ook met crepi. Door uw buitengevel te laten isoleren kiest u voor een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding en een uiterst effectieve isolatiemethode.
Van alle isolatiemethodes is aan de buitenschil isoleren dé interessantste manier voor uw woning! Uw woning bevindt zich dan in één grote isolatieschil. Hierdoor voorkomt men koude bruggen of bouwknopen. Door langs buiten te isoleren verliest u binnen geen plaats aan isolatie.
Vraag raad aan ons adviseur om te weten welke soort isolatie het beste voor uw woning is.
Plaatsing
Wij kunnen crepi vrijwel op iedere vorm van metselwerk toepassen. Dit zonder dat het uitmaakt hoe oud of in welke toestand deze zich bevindt. Wat voorbereiding betreft kan dit wel verschillen geven: zo is het mogelijk dat wij de gevel eerst moeten opschonen voor wij kunnen gaan uitvlakken of isoleren. Wij plaatsen steeds crepi met een (glasvezel)wapeningsnet dat krimpscheuren in de buitenmuur moet voorkomen.
Voor structurele scheuren bij renovatie vangen wij dit op d.m.v. metalen ankers. De plaatsing van crepi zal ook afhangen van welke soort u laat aanbrengen. Crepi wordt in drie lagen aangebracht. Een uitvlakkingslaag, hechtingslaag en een afwerkingslaag. Op plinthoogte houden wij steeds rekening met opspattend vuil en water. Dit wordt dan ook steeds in een sokkelpleister uitgevoerd. Ook wordt blauwe hardsteen, steenstrips en spuitkurk vaak door ons gebruikt als plintbekleding.
Onderhoud gevelbekleding
Afhankelijk van de weersomstandigheden zal crepi sneller vervuild geraken. Mits het juist toepassen van afdruipranden, blijft uw gevel het jaar door vrijwel proper. Natuurlijk, hoe egaler de crepi, hoe beter het vuil zal opvallen en omgekeerd. Synthetische pleister is minder gevoelig voor mossen die zich er kunnen aan hechten.
Crepi kan u wel met een hogedrukspuit reinigen, op voorwaarde dat u het op een lage druk af spuit en heel voorzichtig werkt om de gevelbekleding niet te beschadigen.
Wat mag u van ons verwachten?
Vanaf de eerste contact zult u steeds dezelfde aanspreekpunt hebben! Uw adviseur zal dan ook het project opleveren. De werftoezichter rapporteert alles door aan de adviseur en omgekeerd. Zo verkleinen we misverstanden!
Bij iedere uitvoering passen wij de juiste plaatsingsvoorschriften (WTCB) toe. Zo garanderen wij u jarenlang voldoening van uw gevel!
Heeft u vragen? Contacteer ons gerust!

Afdruipprofielen met een minimale oversteek van 3 cm. Voorkomt zichtbare vervuiling!
Vraag ons adviseur naar onze referenties!