“Isoleren is energiekosten reduceren”
Energieprijzen schieten de lucht in en het wordt er niet beter op. U kunt bijvoorbeeld de thermostaat lager draaien en een extra trui aantrekken als het koud is en uw airco uitzetten en in uw ondergoed zitten puffen als het warm is… of u kunt uw huis isoleren! Hiermee verbruikt u beduidend minder tijdens de winter en blijft het koeler (mits verluchting) tijdens de zomer! Uw airco moet, mits gebruik van zonwering bij grote raampartijen, minder hard draaien om de ruimte koel te houden!
Bereken hier uw premie!
Kosten besparen door uw gevel te isoleren of te BENOveren? Wij helpen u op weg!
Mijn gevel isoleren… Dat de Vlaamse woningen tegen 2050 allemaal geïsoleerd moeten zijn om de Europese doelstellingen te halen is alom geweten. Daarom dat de regering premies of subsidies aanbiedt waar u zeker gebruik van moet maken! Hiermee drukt het de kosten voor de hele gevelwerken of gevelrenovatie. En zeker door te BENOveren, haalt u het maximale uit uw investering!!!
Vraag hier uw offerte aan!
Waarom uw gevel isoleren?
Het aanbrengen van een goede isolatie is zeer belangrijk, zowel voor economische als ecologische redenen. De juiste isolatie kiezen is dan misschien weer een moeilijke taak die er bij komt kijken: het mag het uitzicht ook niet negatief beïnvloeden. Het is daarnaast belangrijk om met tal van zaken rekening te houden: het gekozen isolatiemateriaal moet voldoen een verschillende normen zoals brandveiligheid, bestendig zijn tegen de weersomstandigheden en bij voorkeur ook geluidsisolerend zijn.
Het isoleren van gevels helpt u om de warmte tijdens de winter binnen te houden, of dit aan de andere kant juist buiten te houden wanneer de zomer is aangebroken. Door het isoleren van gevels kunt u er als het ware voor zorgen dat u de temperatuur binnen goed kunt regelen, zonder dat u te maken krijgt met duidelijke invloeden van buitenaf. De warmte die u in uw woning brengt wordt langer vastgehouden, terwijl de ongewenste warmte in de zomer netjes buiten zal blijven, zodat u binnen verkoeling kunt zoeken.
Uw gevel isoleren levert op die manier een hoop comfort op, waar u zeker op de lange termijn een hoop plezier van zal hebben. Daarnaast kan het isoleren van gevels u natuurlijk ook nog eens een hoop geld opleveren, aangezien u kunt besparen op de kosten die u maakt voor het stoken. Dat komt vooral door het feit dat u de verwarming in de winter minder lang of minder vaak aan hoeft te zetten. Via één van onze adviseurs kan u gratis een prijs ontvangen voor het isoleren van uw gevel.
Waar op letten bij isolatie?
Bij het isoleren van gevels is het van belang om op een zo nauwkeurig mogelijke manier aan het werk te gaan en er in ieder geval voor te zorgen dat er voldoende ventilatie overblijft binnen de woning. Dit laatste is vooral van belang in verband met de luchtkwaliteit. U kunt bijvoorbeeld opteren voor Rockwool als isolatiemateriaal, zodat ook de brandveiligheid van de woning toe zal nemen.
Het materiaal werkt brandwerend en zorgt er op die manier dat het isoleren van gevels ook direct voor aanvullende veiligheid binnen uw woning weet te zorgen.
Nauwkeurig werken
Een gevel isoleren lijkt in een aantal opzichten een gemakkelijke klus, maar het is van groot belang om op een zo veilig en nauwkeurig mogelijke manier te werk te gaan.
Voldoende ventilatie overhouden
Let er bij het isoleren van gevels daarnaast op dat u voldoende ventilatie overhoudt in de woning, ten behoeve van de luchtkwaliteit. Het is heel verleidelijk om de woning zo goed mogelijk te isoleren, zodat u maximaal kunt besparen op de kosten van de energie. Aan de andere kant betekent dit vaak dat u zo nu en dan een raam open dient te zetten, waardoor de warmte alsnog verloren kan gaan.
Goede ventilatie is tijdens en na het isoleren van gevels van groot belang, dus zorg ervoor dat u hier tijdens het proces voldoende aandacht aan besteedt.
Buitenmuur isoleren
U kunt een buitengevelisolatie laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat de besparing op de energiekosten zo groot mogelijk zal zijn. Dit komt door het feit dat het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur wordt aangebracht en de kou van buiten (of de warmte in de zomer) dus op een directe wijze tegen kan houden. Het isoleren van gevels zorgt er op deze manier voor dat er buiten buffer wordt geplaatst die de invloeden van buitenaf tegen kan houden. Het nadeel van het isoleren van gevels op deze manier is dat de kosten relatief hoger liggen. De besparing zal hoog zijn, maar de kosten om voor deze vorm van isolatie te zorgen liggen ook een stuk hoger dan bij spouwmuur isolatie. Dit zorgt ervoor dat u het isoleren van gevels, wanneer u kiest voor deze vorm, in ongeveer 5 à 8 jaar terug kunt verdienen .
Hoe werkt het?
Over het isolatiemateriaal komt een afwerking, zoals crepi, spuitkurk of steenstrips.
Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende, maar ook duurste vorm van gevelisolatie. Dat komt omdat het een arbeidsintensieve klus is, met hoge materiaalkosten. Deze gevelisolatie verandert wel het aanzien van de gevel. Dat is meestal niet toegestaan voor rijwoningen.
Ook kan u kiezen uit gevelbekleding in diverse varianten: van houten planken tot vezelcementplaten en kunststof platen.
Opgelet: Controleer even bij uw gemeente of u hiervoor een bouwvergunning nodig hebt!
Van alle vormen van gevelisolatie, kent isolatie vanaf de buitenzijde het laagste risico op vochtproblemen. Dat komt doordat het isolatiemateriaal gelijkmatig en aaneengesloten tegen de buitenmuur aan komt te zitten. Dat voorkomt koudebruggen (plaatsten in de gevel waar warmte ontsnapt en vocht neerslaat op het koude oppervlak). Bij gebrek aan neerslaand vocht, ontstaan ook geen vochtproblemen.
Dus, een buitengevelisolatie kent een relatief lange terugverdientijd, maar het geeft zeker een serieuze meerwaarde aan uw woning!
Welk isolatiemateriaal?



Minerale wol (glas- en steenwol):

Paramentsteen of gevelsteen
Hout of plaatmateriaal
Steenstrips of natuursteen
Siliconeharspleister (crepi)
Spuitkurk
Op basis van de gekozen afwerking en/of functie kiezen wij de juiste isolatie.
Bij isolatieplaten zorgen wij voor een voldoende verlijming (min. 40%)
Ook zorgen wij voor voldoende (overal) mechanische verankering (pluggen).
Wij houden steeds rekening met KOUDE BRUGGEN. Zowel bij spouwisolatie als dakisolatie om bouwknopen te vermijden!
Op deze manier haalt u het maximale uit uw investering!

Heeft u nog vragen? Contacteer ons gerust!
Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken Isolatiewerken