U wilt uw gevel laten bekleden en isoleren? Een gevelsteen of steenstrips

Steenstrips op isolatie is zeker een goede keuze als gevelbekleding! Het is niet voor niets het meest duurzame gevelbekleding! De laatste jaren hebben steenstrips in de gevelbekleding, sterk aan populariteit gewonnen. Niet enkel om aan isolatiedikte te winnen, maar ook om zijn lichte eigenschap om bijvoorbeeld plafonds en overkragingen mee te bekleden. Ook ecologisch zijn steenstrips een betere keuze! Dit omdat ze tegenwoordig in mallen worden gegoten en niet meer gezaagd. Dit zorgt al voor minder afval. Ook de hoeveelheid grondstoffen en energie dat wordt gebruikt voor de productie, is voor de helft minder dan een gebruikelijke baksteen! Op esthetisch vlak is er door de grote diversiteit aan stenen vast wel iets dat in de smaak valt!!! Bijna iedere baksteen op de markt is verkrijgbaar in strips. Van natuursteen tot gebakken steen of zelfs houtmotief is al niet meer weg te denken!

Steenstrips worden vooral geplaatst op uitgevlakte gevelisolatie (EPS). Deze gevelrenovatie verbetert daarom niet alleen het uitzicht van uw project maar vermindert ook het energieverbruik! Maar kunnen ook perfect op bestaande gevels als gevelbekleding! Ook in combinatie met Spuitkurk of crepi! Onze adviseur werkt dit samen met u uit.

steenstrips gevelbekleding

De mogelijkheden voor het plaatsten beperkt zich niet tot de klassieke methodes. Gaande van halfsteensverband tot wildverband. Zowel verticaal als diagonaal! Met of zonder voeg…

 

steenstrips gevelbekleding

Naar onderhoud toe voorzien wij de gevel steeds van een water-werende laag. (3 à 5 jaar)

 

 

 

Isoleren: steenstrips met isolatie

a) Als u een spouwmuur heeft is het een mogelijkheid om deze te laten opvullen met spouwmuurisolatie. Maar de kans is groot dat er koude bruggen bevinden in de spouw waardoor u aan de binnenmuur schimmel krijgt. Door enkele aanpassingen (verwijderen van buiten-spouwblad = extra premie) kan hier de gevelbekleding ook met isolatie aan de buitenkant!

b) Als u geen spouwmuur heeft, isoleren wij het best langs buiten (en niet langs binnen). Door uw buitenmuren te voorzien van een laag isolatie, pakken wij uw gevel helemaal in in een isolatieschil. Zo voorkomen wij koudebruggen. Koudebruggen komen vaak voor als je langs binnen isoleert of via de bestaande spouw.

c) Uw buitenspouwblad verwijderen is zeker ook een mogelijkheid! Dit gaat echter met grote renovatiewerken gepaard alhoewel het meevalt mits de nodige voorzorgen. Dit is vanzelfsprekend de meest effectieve manier van renoveren. Op de buitenzijde van de binnen-spouwblad worden isolatiepanelen geplaatst die vervolgens met de steenstrips worden afgewerkt. Voor het plaatsen van steenstrips moet er dan geen extra fundering worden voorzien zoals bij traditionele gevelstenen. Dit bespaart u een hoop tijd en kosten. Bent u benieuwd naar een prijs op maat voor het laten plaatsen van steenstrips, al dan niet met isolatie?

 

Premies & Verlaagd BTW tarief

Verlaagd BTW tarief? Inderdaad! Als uw woning ouder is dan 10 jaar en de steenstrips door een professional laat plaatsen, betaalt u op alle materialen en de plaatsing slechts 6% BTW in plaats van 21%.

Premies? Als u de gevel langs buiten laat isoleren, dan heeft u recht op een isolatiepremie. Om recht te hebben op deze premie, moeten deze werken ook door een professional uitgevoerd worden. Bereken hier uw renovatiepremie!

 

Soorten steenstrips

Steenstrips zijn beschikbaar in verschillende materialen. Meestal worden ze van bakstenen gemaakt maar dat kan ook van keramische tegels of van natuursteen zijn. Denk maar aan een gevel uit aan leisteen, graniet of zandsteen.

U kan steenstrips kiezen in uitvoeringen met of zonder voeg. Steenstrips zonder voeg kenmerken zich door de ongelijkheid van de verschillende strips. Zie de foto.

 

Voordelen
    • Snel: Steenstrips zijn zeer gemakkelijk op maat te zagen en zijn snel plaatsbaar.
    • Dun = geen ruimteverlies: Een gemiddelde steenstrip is 2 centimeter dik. Dat betekent ook meer plaats voor isolatie!
    • Authentiek: Echte steenstrips zijn verzaagde schijfjes baksteen, maar tegenwoordig wordt het voor ecologische redenen vervangen door de in mallen gegoten steenstrips. Je geniet dus van hun authentiek karakter zonder dat ze evenveel plaats en tijd innemen als het plaatsen van echte bakstenen.

Heeft u vragen? Contacteer ons gerust! 

Steenstrips gevelbekleding isolatiepremie